Nogometna akademija Brazilske nogometne škole

Više od nogometa za djecu

Nogomet za djecu od 5 do 7 godina

U najmlađim grupama za igrače od 5 do 7 godina upisani u naš nogometni klub ili za igrače koji dolaze na naše individualne treninge cilj nam je otvoriti dječji um prema beskrajnim mogućnostima koje se izvode s i bez lopte. Koristimo urođene predispozicije djece - živu maštu i često neiscrpan izvor energije. Fokusiramo se na individualni tehnički rad s loptom što se odnosi na oko 70% treninga, dok se u oko 30% treninga igra nogomet te se simuliraju situacije na utakmicama. Djeca dobivaju blagi uvod u naš program nagradnih medalja pri čemu se njeguju razumijevanje i cijenjenje važnosti poštivanja i prijateljstva. Cjelokupni cilj je pružiti uvod u metodologiju Brazilske nogometne škole, čvrsto stvarajući kao temelj solidnu osnovu niza nogometnih vještina, omogućavajući igračima da uspješno prijeđu u sljedeću fazu učenja. Individualni razvoj i izražavanje su najvažniji. Igranje utakmica nije uvijet i djeca mogu samo trenirati ako žele ili dok nisu spremni igrati utakmice. Igramo utakmice u ligi ( što nije obvezno za naše polaznike ) isključivo zbog zabave i ne zbog rezultata jer najmjerodavnije je da djeca usavrše nogometnu tehniku u ranijoj dobi bez pritiska na rezultate na utakmicama.

Nogomet za djecu od 7 do 10 godina

U ovim godinama djeca upisani u naš nogometni klub ili djeca koji dolaze na naše individualne treninge vježbaju individualne vještine, vježbaju u paru i u grupi kako bi se pripremili da stave u funkciju nogometnu tehniku koje uče. Naš program nagradnih medalja dolazi više do izražaja, a za to vrijeme se polagano uče, pojačavaju i savladavaju svi nogometni potezi. Međutim, mi nikada ne zaboravljamo da je ovo kritična faza za eksperimentiranje stoga se izvedba ne smije ocjenjivati na temelju uspjeha već se igračima omogućuje učenje i proširivanje znanja. Također je jako važno da naša djeca nauče da su greške prihvatljive i da se mogu koristiti kao motivacija za jači trud i neodustajanje. Igramo utakmice u ligi ( što nije obvezno za naše polaznike ) isključivo zbog zabave i ne zbog rezultata jer najmjerodavnije je da djeca usavrše nogometnu tehniku u ranijoj dobi bez pritiska na rezultate na utakmicama.

Nogomet za djecu od 10 do 12 godina

U ovim godinama djeca upisani u naš nogometni klub ili djeca koji dolaze na naše individualne treninge već su postavili svoj temelj vezano za tehničku izvedbu. U ovoj dobi igrači će imati veću zrelost i fizički profil što će povećati njihovo razumijevanje novih poglavlja. Igrači nisu limitirani na jednoj poziciji nego su stimulirani da cijene igru na svim pozicijama kako bi stekli iskustvo koje dolazi kada igraju na svim dijelovima terena. Djeca ulaze u zadnju glavnu fazu svog razvoja u nogometnoj tehnici jer do dvanaeste godine djeca bi trebala usvojiti večinu elemenata nogometne tehnike i napredak u nogometnoj tehnici poslije dvanaeste godine je minimalan u odnosu na koliko mogu napredovati do dvanaeste godine. Igramo utakmice u ligi ( što nije obvezno za naše polaznike ) isključivo zbog zabave i ne zbog rezultata jer najmjerodavnije je da djeca usavrše nogometnu tehniku u ranijoj dobi bez pritiska na rezultate na utakmicama.

Brazilski nogomet za djecu

Futebol de Salão (FDS)

Brazilske škole nogometa nude djeci sveobuhvatnu pripremu za daljnja nogometna iskustva. Zahvaljujući našim metodama, naši igrači dobivaju 600% više kontakta s loptom nego na uobičajnim treninzima. Igrači Brazilske nogometne škole koji su završili sve faze treninga uživa u igri, pokazuje visoku tehničke razinu, u stanju je donositi informirane i učinkovite odluke na terenu. Mentalno su pripremljeni za rješavanje složenih, taktičkih problema i spremni su za nadmetanje u sljedećim fazama svog sportskog razvoja.

Ne mogu vjerovati u ono što vidim u Brazilskoj nogometnoj školi i SOCATOTS-u nevjerojatno je i nešto sasvim drugo i vrlo posebno. Programi imaju veliku koristi za napedak u nogometnoj tehnici i za djecu općenito. Programi imaju najbolji pedagoški pristup koji sam ikad vidjeo u sportu.

Carlos Alberto "Capita" Torres

Bivši igrač Brazilske nogometne reprezentacije (Born :17 July 1944 – 25 October 2016)

Cijela stvar s Brazilskom nogometnom školom zaista me zanima jer je drugačiji način podučavanja djece da igraju nogomet. U Brazilu to rade već desetljećima i drugi bi mogli primjeniti taj naćin a to je da djeca prvo postanu majstori lopte i tek onda da se natjeću i da poćnu raditi na drugim elementima koje su potrebni u nogometnu kao što su brzina i snaga.

Michael Owen

Bivši igrač Engleske nogometne reprezentacije

Futebol de Salão je najbolji za razvoj za djecu u nogometnu. Igra se na puno manjem prostoru i destimulira nabijanje te razvija bolju tehniku i brže razmišljanje u igri.

Socrates

Kapetan Brazilske nogometne reprezentacije, 1954 - 2012

Brazilska nogometna škola i Socatots su najbolji programi da djeca zapoćnu se baviti sportom. Programi su zabavni i pedagoški pristup je odličan. Mislim da su oba program puno kvalitetnije nego bilo što što se nudi djeci kao izbor da započinju u nogometnu.

Neil McAndrew

Maneken i sportaš

Brazilska nogometna škola dala mi je sjajan uvod u moju trenersku karijeru i omogućila mi da ostanem otvorena za mnoge stvari u nogometu. Ovo je zajedno sa Socatotsima sjajan koncept i put kojim mladi treneri mogu ući u nogomet. Iz osobnog stajališta rad u franšizi mi je također omogućio da iskusim mnoge druge važne stvari kao što su izgradnja sati rada s djecom na širokoj razini, djelujući kao mentor za njih i vođenje poslovne strane stvari poput marketinga.

Kristian Wilson

Performance trener, New York City FC